Możliwość komentowania Lokalna Piekarnia została wyłączona

Dobrej jakości pieczywo jest nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Na jego jakość wpływa przede wszystkim  użyta do  wypieków mąka, odpowiednie przygotowanie ciasta oraz prawidłowy proces pieczenia. Chleb, bułki, słodkie drożdżówki  to w dalszym ciągu stały element jadłospisu większości Polaków.

W markecie online Galiano znajdą Państwo znakomite, wypiekane tradycyjną metodą pieczywo z Piekarni Kobyłkiewicza, jednej z najstarszych w Opolu.

Jestem pewnie ostatnim niedobitkiem w mieście, który nie dodaje do chleba ani grama chemii – mówi Pan  Grzegorz, właściciel piekarni  Kobyłkiewicza . Dlatego nasze pieczywo jest nie tylko smaczne, ale i zdrowe!

Czy wiesz, że:

– chleb na zakwasie znany był w Europie już w pierwszych wiekach naszej ery. W XIII wieku istniało w Polsce ponad 10 gatunków chleba.

– dzięki zawartości kwasu mlekowego dobrej jakości chleb wpływa na prawidłową pracę przewodu pokarmowego, zapobiega powstawaniu chorób nowotworowych; pieczywo pełnoziarniste  dostarcza witaminy z grupy B.

– chleb świetnie „odżywia” nasz mózg, dlatego przez Francuzów zwany jest pokarmem na inteligencję.

– chleb od zawsze miał symboliczne znaczenie w naszej kuchni i w naszym życiu – dlatego kupuj tyle, ile naprawdę potrzebujesz. Nie marnujmy chleba!

0

TOP

X