TEN PRODUKT DOSTĘPNY JEST TYLKO OD PAŹDZIERNIKA DO GRUDNIA

JABŁKA Z LUBELSZCZYZNY

 

“Jedz jedno jabłko dziennie, a lekarz nie będzie ci potrzebny” – tak mówi przysłowie. Ważne jednak, by spożywane przez nas  jabłka były najwyższej jakości.

Do takich należą  podbijające rynek polski i europejski, uprawiane w tradycyjny sposób na terenach malowniczej Lubelszczyzny, Jabłka Lubelskie. Dobre warunki klimatyczne, dobre gleby, doświadczenie i pasja lubelskich  sadowników to gwarancja smaku polskiego króla owoców

.

Region lubelski wyróżnia duże nasłonecznienie, czyste, nieskażone powietrze oraz gleby, które idealnie sprawdzają się w przypadku uprawy jabłoni, zapewniając doskonały smak i najwyższą jakość owoców” – mówi Zbigniew Chołyk, prezes zarządu LubApple, właściciela marki Jabłko Lubelskie

 

Czy wiesz, że jabłka między innymi…

– pomagają w profilaktyce i leczeniu niektórych typów nowotworów, zwłaszcza nowotworów jelita grubego, wątroby, sutka, jajnika i płuc.

– dzięki antyutleniaczom, oddziałują pozytywnie na czynność płuc. Wyraźny pozytywny  wpływ jabłek na płuca pojawia się przy zjadaniu co najmniej pięciu owoców tygodniowo.

– wzmacniają odporność dzięki obecności rozpuszczalnego błonnika.

 

 

0

TOP

X